Logo
Onlinebooking
Logo
Onlinebooking

Terapiforløb

Ønsket om at forandre noget

Jeg tror på at vi mennesker altid forsøger at gøre det så godt vi kan, med de færdigheder vi har til rådighed. Vi er placeret her på jorden på dette specifikke tidspunkt i verdenshistorien, og vi pejler os vej igennem tilværelsen så godt vi kan. Vi er alle okay helt som vi er, og har hver især et værd som ingen kan tage fra os.

Men vi kan tvivle på os selv, vi kan have oplevelser i baggagen og forståelser af os selv og verden, der spænder ben for os. Vi kan komme på afveje og handle på måder der ikke stemmer overens med hvordan vi gerne vil være. Der er tusind grunde til at de udfordringer vi står med ikke er vores skyld. At det at vi kæmper ikke betyder at vi er uduelige, dårlige, dumme, egoistiske, fortabte, eller forkerte. Det betyder blot at den udfordring vi står med er for svær at løse med den forståelse, de redskaber og den hjælp, vi lige nu har til rådighed.

Det vi bøvler med skyldes en helt unik kombination af blandt andet gener, tidlige oplevelser med vores omsorgspersoner, de forståelsesrammer/det spejl vi er blevet tilbudt af andre menneske, og de muligheder/relationer/situationer vi befinder os i på nuværende tidspunkt. Dertil kommer den kæmpestore betydning som vores samfund og kultur har for den måde vi lærer at forstå os selv og vores udvikling på. Hvornår er man for eksempel et "godt nok menneske"? Der er mange påvirkninger i vores kultur som bestemt ikke hjælper os med at føle os som gode nok mennesker, og det betyder noget for hvordan vi oplever os selv.

Hvad kan vi gøre i terapien?

Det er en kunst at balancere i krydsfeltet mellem hvad vi selv kan tage ansvar for og hvad der ligger uden for vores rækkevidde. I et terapiforløb arbejder vi inden for den zone hvor vi som enkeltindivider har mulighed for at tage et ansvar. Her arbejder du bl.a. med din opmærksomhed/bevidsthed, din forståelse af oplevelser og sammenhænge, og dine handlinger over for dig selv og omverdenen. Alle de daglige oplevelser og handlinger som i sidste ende skaber en større forandring i dit og andres liv. I et terapiforløb har du mulighed for at udvikle en større forståelse og omsorg for dig selv, og du har mulighed for at træne strategier og færdigheder, der hjælper dig med at stå stærkere over for de vanskeligheder du møder. Helt overordnet vil et vellykket terapiforløb føre til at du oplever at blive bedre til at navigere i livet med de bump og svære følelser, som det byder på, og at du mærker en større frihed til at være i livet på en måde der føles godt for dig.

Min tilgang og metode

Terapiforløbet tager altid udgangspunkt i dig som person og den situation du står i. Ingen forløb er ens, og det er vigtigt for mig ikke at forsøge at få dig som menneske til at passe ind i en bestemt metode eller skema.

Jeg har dog et metodisk udgangspunkt som griber tilbage i nogle bestemte psykologiske metoder og opmærksomhed. Det drejer sig bl.a. om metoden Compassion fokuseret terapi, hvor fokus bl.a. er på at lære forståelser og færdigheder, der skaber bedre regulering af indre tilstande og dermed et bedre forhold til os selv og omverdenen. Jeg er også inspireret af Acceptance og commitment Therapy, og denne metodes fokus på værdibaserede handlinger og træning af færdigheder, der gør os i stand til at gøre det der er svært, men vigtigt. Derudover er jeg også optaget af en narrativ forståelse af problemer. Herunder at alting foregår i en bestemt kontekst med nogle bestemte normer, og at det er afgørende at vi aktivt udfordrer disse rammer og normer, hvis de ikke er til gavn for vores trivsel. Jeg har også en opmærksomhed på, at vores krop og nervesystem er skabt og formet af de omsorgsrelationer og omgivelser vi fra starten af vores liv har måtte tilpasse os. Det gør at jeg er særligt opmærksom på traumer og kropslige tilstande, der eventuelt kan fastlåse og udfordre en udviklingsproces. Jeg er optaget af hvordan vi hjælper nervesystemet bedst muligt, så det kan blive en ven frem for modstander i hverdagen. Det betyder bl.a. at jeg er meget optaget af hvordan daglige praksisser i form af bevægelse, meditation, tid i naturen, yoga, dans mv. kan medvirke til bedre regulering og trivsel.

Første samtale

Når vi mødes til første samtale, vil jeg være optaget af at sørge for at det bliver en så tryg og behagelig oplevelse for dig som muligt. Jeg ved at det kan være grænseoverskridende at indvie andre mennesker i det, man går og tumler med, og derfor er det afgørende for mig at skabe et trygt rum, hvor du føler dig set og respekteret.

Til første samtale vil vi sammen udforske de problemstillinger du står over for, og hvilke ønsker og behov du har til terapien. Jeg vil spørge ind til forskellige aspekter af de udfordringer du gerne vil arbejde med, og sammen finder vi ud af om jeg er den rigtige psykolog for dig. Nogle gange vil jeg foreslå en anden form for behandling eller måske henvise videre til andre former for hjælp i det offentlige system, når dette er muligt. I løbet af samtalen eller efterfølgende, har du mulighed for at vurdere, om du føler der er en god kemi med mig som psykolog; for det er vigtigt.

Hvis vi aftaler at starte et forløb op, vil vi sammen skræddersy det til dine behov, præferencer og ønsker. Typisk vil terapien både bestå af et fokus på at udforske situationen nu og her, for at blive klogere og få nye/hjælpsomme forståelser af det der sker i dit liv (fx mønstre, måder at tænke/reagere på, forholdet til dig selv mv.) samt et fokus på konkrete værktøjer og strategier, som kan hjælpe dig med at tackle det, der er svært.

Kontakt mig endelig hvis du har nogen spørgsmål.

Psykolog i Hillerød, Psykologhjælp online, Psykologhjælp til unge

Psykologhuset, Helsingørsgade 7, 2. sal.

3400 Hillerød

Telefon nr.: 42 64 06 28

E-mail: SignePsykolog@proton.me